Skip to main content

Goed geregeld = fijne vakantie

De zomervakantie staat voor de deur, of is zelfs al begonnen. Veel mensen trekken er op uit. Een dagje weg of lekker op vakantie. Welverdiend na een roerige periode. Maar ook tijdens de vakantie draait de wereld door en volgen ontwikkelingen elkaar snel op. Ontwikkelingen op het wereldtoneel, maar ook lokaal en binnen je eigen gezin.

Maakbaar

De afgelopen maanden hebben we gezien dat de wereld niet maakbaar is, ook niet tijdens vakanties. Gelukkig kun je veel dingen afdekken door een verzekering. Risico’s die je zelf niet kunt (of wilt) dragen. Je hebt vast een aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering en, als je op reis gaat, een reisverzekering. Een verzekering die ook veel mensen hebben is die voor rechtsbijstand. Een ‘slapende’ verzekering, zoals ik die altijd noem.

Conflicten

Je doet er namelijk pas een beroep op als je een conflict hebt, waar je met praten niet meer uitkomt. Je kunt juridisch advies in te winnen als er vragen zijn. Als je ruzie hebt met de buren over de heg, de oprit of geluids- of stankoverlast vanwege de zomerse barbecue. Je kent het wel, de gevallen ‘rijdende rechter’. Een geschil dat niet meer is op te lossen met een goed gesprek. Of je bent het niet eens met jouw werkgever over het opnemen van vakantiedagen. Je wilt bezwaar maken tegen de beslissing die het UWV heeft genomen over jouw aanvraag voor een uitkering. Als je bijvoorbeeld bent ontslagen of door ziekte uitgevallen.

Procedure

Als jouw rechtsbijstandverzekering jouw specifieke geval dekt, helpen ze je. En vaak gaat dat goed en kunnen ze het conflict naar tevredenheid oplossen. Soms lukt dit niet en komt het tot een procedure. Een reële kans op dit moment omdat de gemoederen door alle corona-perikelen flink opgelopen zijn. Jouw werkgever ziet het als goed argument de arbeidsvoorwaarden aan te passen, de emoties over de zomerse barbecue lopen zo hoog op dat ze jouw tuin vernielen, er is van alles denkbaar.

En als je dan bij de rechter komt, wie gaat je dan helpen?

Vrije advocaat

Als het tot een procedure komt kun je de belangenbehartiger van de verzekeraar de zaak op laten pakken. Maar je kunt ook kiezen voor juridische hulp uit je eigen omgeving. Dat heet ‘vrije advocaatkeuze’. Jij mag op kosten van jouw rechtsbijstandverzekeraar een advocaat kiezen die jou door deze juridische procedure loodst. Of alle kosten altijd vergoed worden hangt af van de polisvoorwaarden.

In zo’n geval kun je mij kiezen. Een bekende in jouw omgeving die goed op de hoogte is van de situatie. Die de mensen waar het om gaat kent en uit hetzelfde hout gesneden is. Misschien kan ik je zelfs al in een vroeger stadium helpen. Speelt er een conflict? Neem contact op met BONK Advocatuur. Dat kan per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (0548 745000).

Fijne vakantie

Nou denk je misschien dat ik van de vakantie helemaal ben afgedwaald, maar dat is niet helemaal waar. Je kunt namelijk pas echt met volle teugen van je vakantie genieten, als je ook je verzekeringen goed hebt geregeld. Gebeurt er iets tijdens je reis? Dan zijn de gevolgen gedekt door je reisverzekering. Dat geeft een goed gevoel. Net als het feit dat met een rechtsbijstandverzekering de kosten van de reis door het juridische landschap worden vergoed.

FIJNE VAKANTIE!!