Skip to main content

Je bedrijf laten groeien met personeel

Je hebt redenen gehad om je eigen bedrijf te starten. De voorgaande jaren heb jij laten zien dat je goed bent in je werk. Opdrachtgevers weten je goed te vinden. Je onderneming groeit. Positieve reviews stromen binnen. Behalve ondernemer ben je ook werkgever geworden. Daarom heb je ook vragen over wat moet, wat mag en wat niet mag.

Zomaar wat vragen

Je hebt een mooie orderportefeuille. Mooie uitdagingen, mooie projecten. Je wilt iemand in dienst nemen, maar wilt eerst weten hoe de werknemer daadwerkelijk is. Is payroll een optie? Of inlenen via een uitzendbureau? Of toch eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

De medewerkers werken hard. Al jaren groeit de onderneming, maar de groei vlakt af. De orderportefeuille is gevuld, maar er komt steeds minder bij. Wat zijn mijn mogelijkheden in het kader van een reorganisatie? Zijn er ontslagen nodig? Zijn er andere oplossingen? Wat is het juiste moment van ingrijpen?

Over het algemeen ben je erg te spreken over je medewerkers. Je laat je waardering voor je personeel veelvuldig zien. Toch lijkt op de werkvloer niet alles koek en ei. Er is een medewerker die de kantjes ervan af loopt. Wat is er aan de hand? Wat kan ik doen om dat te veranderen? Wat moet ik nog accepteren?

Hoe verder?

Hierboven staat een aantal vragen die aan de orde kunnen komen wanneer je personeel in dienst hebt. Vaak gaat het goed en ontstaan er geen problemen. Als ze er al zijn, lost een goed gesprek het vaak wel op. Maar er zijn momenten dat een goed gesprek niet meer volstaat. Jij wilt de stabiliteit binnen de organisatie in stand houden en je medewerkers zoveel mogelijk tevreden houden.

Er kunnen veel vragen zijn waarop jij een antwoord wilt. Of er is een juridische procedure nodig om een einde te maken aan de onrust op de werkvloer. Neem dan contact op met BONK Advocatuur.